pátek 24. února 2017

Péče o pleť ÚNOR

Před měsícem a kousek jsem psala, jak moc jsem právě spokojená s pletí. A víte co, spokojenost stále trvá, dokonce je větší a větší. Dneska nebudu rozebírat jednotlivé produkty, mi přijde, že od minule se mi produkty skoro nezměnily. Hlavně ty klíčové zůstaly snad všechny stejné, s výjimkou dvou. Takže Lotion P50, Bravura kyselina salicylová, Problem Solver od May Lindstrom. To jsou stále moje hvězdy a asi se na tom v blízké době nic nezmění. Došel mi The Ordinary Vitamin C Suspension a Odacité olej. Obou trošku lituji, protože co mi došly, tak opravdu viditelně se mi přestala vyrovnávat barva pleti. Před tím jsem se každý den ráno budila jakoby odpočatější a viditelně zregenerovanější a jasnější. To je u mě většinou běžné, když céčkové sérum funguje. Teď zrovna céčkové sérum asi dva týdny žádné nemám a opravdu mi je smutno. Musím jít nakupovat.

Jak bych svoji péči popsala? Hodně kyselin. V toniku (dobře ve třech), v krému, v maskách. Retinol večer. Céčko ráno, to mi ale došlo, musím si rychle obstarat nového mazlíčka. Maska asi tak pětkrát týdně, dvakrát čistící a peelingová (nejdříve salicylová a na to jílová), dvakrát výživná krémová a jednou kyselinová. Opalovací krém každé ráno před makeupem. Balance Me mi dochází, mám doma už náhradní balení, ale přemýšlím, jestli už není čas otevřít gelové Acorelle, co jsem koupila na Black Friday. Nemám s Acorelle zatím moc štěstí, tak kdyby mě jejich opalovací ucpával, abych stihla vymyslet nějakou náhradu ještě před jarním sluníčkem. Na Balance Me navíc brzy bude asi teplo.

Prostě na mě zrovna funguje docela silná kombinace různých kyselin, vitamínů a tak. Všechno v podstatě látky, které můžou být potenciálně dráždivé a vysušující. Proto taky pečlivě mažu. Steamcreamem a asi miluji krém od Mad Hippie. Nejsem si úplně jistá, jestli to má dlouhodobé účinky, ale krátkodobě ho miluji. Vsakuje se mi rychleji než Steamcream, má úžasně hebkou a jemnou a lehkou konzistenci a voní.

Pokud si píšete, kolik na sebe mažu vrstev, tak vězte, že hodně. Ráno tak moc, že občas stojím v koupelně a nepamatuji si, co na sebe namazat další, a už jsem zapomněla, co jsem na sebe zrovna namazala. Večer tak moc, že jsem včera večer dala 13 vrstev, to asi pro štěstí. Zrovna teď mi to ale docela svědčí... No a vidíte správně, klidně se mažu obyčejným bambuckým máslem, prostě co mi přijde večer pod ruku, tím se namažu jednou dvakrát a pak znovu.

(Jen pro pořádek: zapomněla jsem vyfotit svoje dva peelingy, mechanický BeeGood a enzymový se zrníčky Origins, oba používám ráno, když si vzpomenu tak jednou týdně ten, nebo ten.)




10 komentářů:

  1. zdravím Trb,
    skvělý článek jako vždy...ať žijou kyselinky :) díky Vám jsem objevila a stále objevuji Bravuru. zatím testuji Dermaflanell a Ginseng Toner a hebčí pleť jsem nikdy neměla... i těch neplech ubylo. proti nestále se ucpávajícím pórům budu asi muset časem šáhnout po těžším kalibru ala Salycilic Peel, ale zatím kojím a to to nedoporučují, i když osobně nechápu proč...no abych se dostala k jádru pudla...u Problem Solveru od May by mě zajímalo jaké to má pH po rozpuštění ve vodě, když hned za sebou ve složkách vidím Céčko ve formě Askorbové kyseliny a Sodu jako silnou zásadu.netestovala jste?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, zatím jsem netestovala, ale teď jsem si to šla změřit... a pH odhaduji někde kolem osmi. no ta soda by ve složení fakt nemusela být, to je pravda. no a salicylová kyselina je úplně boží, mám už asi jen jednu třetinu a musím si koupit novou lahvičku, používám jednou až dvakrát týdně a je to prostě boží. určitě vyzkouším i další tonika a další peelingy.

      Vymazat
    2. jeee, to je rychlost. děkuji moc.

      Vymazat
  2. May Lindstrom tento týden šíleně podražila :( Většinu všeho už doma mám, ale Honey Mud nebo Blue Cocoon jsem už bohužel nestihla a podle těch cen už asi ani nestihnu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj podražila. já bych znova koupila jen problem solver a asi i za tu vyšší cenu, ale naprosto mě znechutily tance, které u zdražení ona dělala, svalila vinu na distributory a hystericky reagovala... že už si od may lindstrom nejspíš nikdy nic nekoupím.

      Vymazat
    2. Taky mě tím strašně zklamala.. Hodně jí vyčítali, že to neoznámila předem, což mohla a navíc tvrdila, že to dělá kvůli cenám surovin, ale podražil i štětec :/ a o cca 30% vyšší ceny už jsou hodně za hranou a na Blue Cocoon za 6000 už asi nemám ani chuť. Holt budu zkoušet nové značky a až mi dojde Problem Solver, tak mám zálusk na práškovou masku od Odacite. Ivča

      Vymazat
    3. jé to odacité chci taky vyzkoušet. ale mám ještě skoro plný problem solver, tak uvidíme, kdy se dostanu k hledání alternativ. každopádně s may jsem nejspíš skončila.

      Vymazat
    4. souhlasim s nazorem nize, ze je to akorat nenazranost majitelky. ono treba u Problem solveru, kdyz si da clovek tu praci a najde si slozku po slozce, tak zjisti, ze cca 1kg surovin nestoji ani 900kc...ne ze by se z toho vyrobilo kilo Problem solveru, ale je to pro nazornost, jak moc na finalni cenu produktu maji opravdu vliv ceny surovin....mozna zdrazily ty super luxusni dozicky :D

      Vymazat
  3. odacite maska je super, ako aj dr. alkaitis universal maska, uprimne, mna may nikdy nebrala, vyskusala som a za srdce ma nechytila. tie dve su uplne ina liga na moju plet. celkovo mi may ako osoba sympaticka nebola, tym padom ani jej produkty, mne to cele okolo nej pripada ako sekta :) a sory ale kolko, 200 eur za nejaky balzam? nenazranost tomu hovorim, jedine ze pro natreti sa zobudim ako cojaviem helena christensen :).
    PS

    a nemate niekto tip na nejaky cistic na plet? mala som asi 3X po sebe od ren ten clay neviem co, bol fajn, ale uz nudi, nieco na ten sposob. pozeram akurat na ten ilovo lipovo medovy od nobilis tilia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě od may chytl jen ten problem solver... ale zase jako fakt hodně. jsem dr. alkaitis měla ve vzorky a ten mi nepřišel jako nic výjimečného. no uvidíme, až budu problem solver spotřebuji a budu hledat alternativu. jinak blue cocoon mi nic nedělal a taky tu jeho cenu nechápu.

      čistič ti asi neporadím. já mám zrovna ten jeffrey james botanicals z iherb a přijde mi fakt fajn. ale jeho plná cena je docela hodně... nevím, jestli bych ji dala znovu. takže zrovna nemůžu nic doporučit. nebo možná balance me pure skin wash. ten jsem měla před tím a byl hodně fajn.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...